onsdag 5 juni 2013

Kom på sommarläger 8-14 juli

Det här vill vi sprida, så vi saxar delar av informationen så det når ännu fler.
Även den här sommaren bjuder det skånska trollsländeprojektet in trollsländeintresserade att spendera en eller flera dagar för exkursioner, föreläsningar, kurser, grillkvällar, bad, fiske, med mera, med målet att tillsammans inventera spännande delar av Skåne samtidigt som vi umgås och lär känna varandra. Det är gratis att deltaga för alla som är med på dagarna och bidrar till inventeringen. Man behöver inte boka eller anmäla närvaro om man bara gör dagsbesök, men man måste meddela om man planerar att spendera en eller flera nätter på gården (kontakta magnus.billqvist@naturskyddsforeningen.se).

Tanken är att vem som helst kan komma förbi och vara med under en dag eller flera, och man får gärna även ta med sig och bjuda vänner och bekanta som inte är engagerade i projektet. Vi bjuder också som vanligt in trollsländeintresserade från övriga landet och resten av Europa.

Den här sommaren håller vi till naturskönt i bokskog vid Åsljungasjön. Gården Solvik ligger i en trakt med en myriad av spännande biotoper för trollsländor, och under den här veckan ska vi besöka så många som möjligt. Vi kommer att besöka i första hand de rutor som ligger närmast stugan.

Varje dag kommer vi att samlas på parkeringen kl 10.00 för gemensam avfärd (samåkning så långt möjligt) och indelning i grupper så vi kan besöka så många platser som möjligt. I varje grupp ingår en ansvarig som är både kunnig och har kartor över områdena som ska besökas. Vill du möta upp senare under dagen går det också bra, bara kontakta någon av oss som är där. Tänk på att täckningen lokalt kan vara mycket dålig.

Det finns 40 bäddar fördelat på ett logement med tio bäddar och fem tvåbäddsrum, tre fyrabäddsrum samt en stuga på tomten med sex bäddar. Naturspår och motionsslinga finns såväl runt sjön som i närområdet. Gården har en egen brygga. Hopptorn och sandstrand finns på badplatsen på andra sidan sjön. Kanoter/båt finns att hyra. Fiskekort finns att köpa i huvudbyggnaden. Beachvolley- och fotbollsplaner finns utanför Skogsbrynet. Fin grillplats. Kök med möjlighet till självhushåll finns på Solvik. För de som inte vill laga mat själv finns även möjlighet till hel- eller delpension på EFS-gården intill. Ta med egna lakan, handdukar och gärna inneskor.

 
Har du frågor eller redan nu vill boka sängplatser så hör av dig till Magnus Billqvist.

Varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar