fredag 8 februari 2013

Det blir Pulsujärvi även 2013

Palsgölar norr om sjön Davvajavri.
Det är en vecka kvar idag till den tid på året då det enligt SMHI är möjligt att det meterologiskt sett "får bli vår". De flesta trollsländeintresserade börjar så smått snegla framåt mot den kommande säsongen, och en del kollar frenetiskt "när var det nu de första fynden av vinterflickslända Sympecma fusca gjordes..." osv. 

Trots att det är så långt kvar till sensommaren så sipprar det ut allt mer information om folk som redan har börjat planera sina resor norrut till tundratrollsländeland. Som det ser ut nu kommer det att bli en internationell mix av besökare på palsmyrarna väster om Pulsujärvi i månadsskiftet juli/augusti. Holländare, tyskar, skåningar med flera har siktet inställt på tundratrollslända Somatochlora sahlbergi även 2013.

Planerar du att åka dit? Undertecknad kommer att vara på plats, och det hade förstås varit trevligt om det kunde ske en samling där som det gjorde under 2012. Kontakta gärna oss om du har frågor, men glöm inte kolla våra tidigare inlägg, inte minst detta, där vi samlat allt möjligt som rör både arten och området. 

Vi ses i Pulsujärvi!
/Magnus
Palsgölar på "Lilltundran", den första delen av tundran man kommer till.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar