fredag 11 januari 2013

Första föredraget för året
Vill ni sprida information om aktiviteter i form av trollsländeföredrag, -kurser, -guidningar med mera så tipsa gärna oss, så så meddelar vi det här och/eller på Twitter (du hittar oss där som @epitheca). 

Först ut vad vi vet är föredrag i Malmö nästa vecka som Naturskyddsföreningen i Malmö och Studiefrämjandet i Malmö bjuder in till:

Från några få till tusentals rapporter, från en handfull aktiva till hundratals på bara några år! Allt fler ses med håv som komplement till kikare eller flora - inte bara i Sverige. Men vad är det då som gör trollsländor så fascinerande? Och var, när och hur ser man dem? Och hur känner man igen dem?

Magnus Billqvist från Naturskyddsföreningen i Skåne berättar allt detta och mer, inramat av vackra bilder. Föreläsningen sker i samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Malmö och Studiefrämjandet Malmö, och den är gratis. Det går 
förstås utmärkt att få Magnus bok Svenska Trollsländeguiden signerad och köpa fler böcker. 

Eftersom jag denna gång har inside info så kan jag redan nu avslöja, att föredraget i första hand riktar sig till nybörjare eller sådana som inte kan något alls om trollsländor.

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar