fredag 28 september 2012

Vår miniförteckning

Två av sidorna i vår nya miniförteckning över trollsländor.
Det finns några olika krysslistor eller motsvarande över de arter som påträffats i Sverige, dock ingen vad vi vet som dessutom upptar samtliga arter som kan dyka upp här. Vi har gått ett steg längre, och grovt lånat SOF:s omtyckta och välspridda miniförteckning och anpassat den till våra behov. I vår lista har vi tagit med samtliga observerade arter i Europa och Nordafrika samt de i Mellanöstern som är med i Dijkstra (2006). Vi har tagit med de vetenskapliga namnen såväl som de engelska som anges i Dijkstra och dessutom de svenska förslag som diskuterats i olika forum under året (observera att inga svenska ännu är antagna).

Kontakta gärna oss om du hittar fel eller om något kan göras bättre. Vi räknar med att tillföra fler arter från Mellanöstern och de svenska namnen justeras när de blivit antagna officiellt.

Här nedan kan du ladda ned miniförteckningen som pdf. Texten är på ena sidan upp och ner för att kunna skrivas ut dubbelsidigt på A4. Klipp eller skär till listan och vik sedan längs med de tunna linjerna mellan kolumnerna. Använd med fördel lite tjockare papper. Använd den som du vill, och sprid den gärna.


/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar