torsdag 9 augusti 2012

Gör en enkel men desto viktigare insats!


Vi vill gärna slå ett slag för det skånska trollsländeprojektet som nu har en och en halv säsong kvar. Många har inventerat och andra har varit ute spontant, alla har de bidragit med ovärderlig data över trollsländornas förekomst i Skåne. Det finns dock ännu inventeringsrutor kvar som vare sig bokats eller besökts spontant. De rutor som är obokade och där samtidigt färre än fem arter rapporterats från är här rödmarkerade. Detta innebär att varje rapport av även de allra vanligaste arterna ifrån dessa rutor är av stort intresse! Du kan se hur rapporteringen fortskrider i alla rutorna via denna länk, som uppdateras automatiskt när du rapporterar.

Besök eller boka de rödmarkerade inventeringsrutorna! Du gör därmed en stor insats ganska enkelt. Rapporterar gör du bäst via Artportalen. Boka rutor gör du genom magnus.billqvist@naturskyddsforeningen.se, 046/33 56 51, 0733/204 777. Glöm inte lämna namn, adress, telefon och epostadress. Du kan enkelt se hur rapporteringen fortskrider i alla rutorna via denna länk, som uppdateras automatiskt när du rapporterar.

Inventering på g i det skånska projektet.
Projektledningen meddelar att man gärna får höra av sig om man har problem med rapporteringen. Det är fortfarande många som inte rapporterat något alls. Under hösten och vintern kommer därför projektet att att bjuda in till träffar där man i en datasal hjälps åt att lägga in obsar.


Det blir lätt lite Skånefokuserat på vår blogg då vi båda bor och verkar i Skåne. Vi glömmer förstås inte bort inventeringsprojektet i Östergötland, som du hittar här.

/Magnus
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar