söndag 26 april 2015

Startmöte och exkursioner 16-17/5


Den 16 maj hålls startmöte för Trollsländeföreningen på Öland, närmare bestämt i Vindöga i Mörbylånga. Mer information om själva mötet kommer att läggas ut på föreningens hemsida.


I anslutning till startmötet ger vi oss ut för att titta på trollsländor, så ta chansen att redan innan och efter mötet att träffa och umgås med trollsländeintresserade från hela landet. Du behöver inte vara med på startmötet för att följa med ut (och även omvänt såklart).Vi samlas kl 10 både lördag och söndag på parkeringen söder om Ölands folkhögskola i Skogsby och åker därifrån ut gemensamt. Under dagarna besöker vi flera fina lokaler för trollsländor som Albrunna, Lenstadmossen, Jordtorpsåsen och några bevattningsdammar.Vi vet inte hur länge vi är på respektive lokal så kontakta Helena (070/941 55 02) eller Magnus (070/964 14 43) på telefon om du vill möta upp men inte kan vara med när vi samlas. Vi kommer att lägga upp vägbeskrivningar till respektive plats här i evenemanget.

Vi planerar besöken utefter väder och vind samt förstås vilka arter som kan ha börjat flyga. Några arter vi hoppas se är vinterflickslända, citronfläckad och nordisk kärrtrollslända, månflickslända, fyrfläckad trollslända och tidig mosaikslända.

Skulle det bli sämre väder finns det möjlighet att håva larver.

VARMT VÄLKOMNA!

- Här är länk till karta till samlingsplatsen.

- Föreningen på Facebook.
Två av de arter som ska ses under helgen: vinterflickslända och fyrfläckad trollslända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar