fredag 20 september 2013

Håll ordning på dina trollsländeobsar på iGoTerra

Med ett allt större intresse för trollsländor följer också ett dito för att resa och utöka sitt kunnande och sin erfarenhet av trollsländor från hela världen. Hur har man då koll på alla arter? Vi har tidigare nämnt Observado, nu vill vi tipsa om iGoTerra.

iGoTerra.com är en webbtjänst som gör det möjligt att lagra dina observationer och krysslistor av trollsländor (eller vilka andra djur och växter som helst över hela världen). 

iGoTerra erbjuder tjänster som hanterar alla dina observationer av alla levande "ting" (t ex trollsländor), import av data från andra källor, fotogallerier, planering av resor med ett unikt reserapportverktyg, jämförelser av medlemmars krysslistor, möjlighet att skapa projekt kring speciella aktiviteter och mycket mera. Dessutom erbjuds en webb-app med t ex trollsländenamn och grunddata för arter med foton etc. 

Oavsett om man skådar trollsländor amatörmässigt i närheten av hemmet eller är inbiten världsresenär kan alltså sajten hantera så gott som alla behov. 

Tidigare hette den GlobalTwitcher och har funnits några år, men heter sedan nyligen alltså iGoTerra. Från och med 29 september kommer sajten att erbjuda helt nya användargränssnitt och ny funktionalitet, huvudsakligen baserad på medlemmarnas önskemål.

Bakom iGoTerra AB finns en ledningsgrupp bestående av Nicklas Strömberg, Bengt-Eric Sjölinder och Björn Anderson. Läs mer om iGoTerra.com

/Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar